Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring fortsättning - Lär dig upprätta bokslut

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

När räkenskapsåret gått är det dags att summera och avsluta den löpande bokföringen, att redovisa och sammanställa alla transaktioner. Här är kursen för dig som vill fördjupa dig ytterligare i bokföring och lära dig upprätta ett enklare bokslut.

Innehåll
I kursen ingår fördjupande bokföringskunskaper.
- Avskrivningar
- Vanliga skattefrågor
- Förberedelser för deklaration

Upplägg
Vi jobbar teoretiskt och därefter praktiskt i bokföringsprogrammet Visma.

Förkunskaper
Kursen passar för dig som redan gått Bokföring från början och/eller har grundläggande kunskaper i bokföring.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du köper själv din kurslitteratur. I kursen används böckerna Bokföring från början och Bokföring från början - Lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren (samma upplaga som används i Medborgarskolans grundkurs i bokföring, Bokföring från början).

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även många andra nyttiga kurser inom området ekonomi och företagskunskap. Varför inte gå en kurs och lära dig löneadministration?

Bra att veta
Då fortsättningskursen startar direkt efter grundkursen kan startdatum flyttas någon vecka ( om grundkursen gör något uppehåll). Möjlighet att beställa ett kursintyg finns om du genomfört minst 75 procent av kursen. Intyget kostar 50 kr i administrationsavgift.

I kurstiden ingår 15 minuter paus. I datasalen finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor