Tillbaka till Teckning

Teckning- Fåglar

En kurs för den fågelintresserade eller dig som gillar att teckna.
Syftet med kursen är att att träna seendet och öka din förståelse för fåglarnas anatomi. Kursen strävar efter att öka deltagarnas självförtroende att använda skissandet som redskap, till exempel för att bättre kunna identifiera och memorera fåglar.


Innehåll

Vi tecknar av uppstoppade fåglar, lär oss att översätta form till tvådimensionella teckningar och lär oss identifiera väsentliga detaljer och karaktärsdrag hos fåglarna. Vi kommer fördjupa oss i komposition, skissande och anatomiska proportioner. Genom tecknandet fördjupar vi artkunskap och skärper detaljuppfattning.
Vi gör ett eller flera studiebesök på Uppsalas naturmuseum för att få möjlighet att teckna en mångfald av fågelarter.
Ett antal fågelarter kommer användas som modell vid varje tillfälle, och övningarnas längd och fokus kommer variera, alltifrån snabba krokiartade övningar till längre detaljstudier.


Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under sex veckor. Varje kurstillfälle omfattar 3x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan deltagare och ledare.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Klara Granlöf, biolog och illustratör med naturfokus, leder kursen. Klara har stor erfarenhet av konstnärligt arbete, och har tidigare hållit flertalet tecknarkurser med naturtema.

Kursmaterial

För att kunna ta del av kursen behöver du ha material för att arbeta i både svartvitt och färg.
Till första kurstillfället behöver du endast ta med valfritt skissmaterial, gärna kol eller 6-4B blyerts. Stålstift eller pensel med tusch kan även användas för den som föredrar det.
När ni i gruppen jobbar med färg kan du ha med akvarellfärger, akvarellpennor eller guasch med tillhörande lämpligt papper eller kartong. Vanlig vattenfärg går också bra.
Du behöver också ett skissblock med hård botten.
Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan när du gör din anmälan att du önskar delbetala kursen.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor