Tillbaka till Övrig textilslöjd

Annorlunda kimono i shibori-teknik, skissa, färga, sy !

Bli din egen designer! Vi jobbar med den flertusenåriga växtfärgen indigo och gör mönster med hjälp av japansk shibori-teknik. Våra tyger blir helt unika och du syr ett vackert plagg som du designat och gjort helt själv!

Innehåll
Tillsammans med ledaren bestämmer du exakt hur din kimono ska se ut och vilka tekniker som blir lämpliga att använda. Du jobbar individuellt med shibori och batik under handledning. Färgningen sker gemensamt. Efter färgning syr vi våra kimonos.

Information om indigo och shibori
Skissteknik
Olika shibori- och batiktekniker
Färgning
Sömnad

Upplägg
Kursen omfattar två helger där vi ses lördag och söndag 8 o 9 oktober och 12 o 13 november klockan 10.00-16.00 med paus för lunch.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lisa Brunnegård har en kandidatexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås. Hon driver eget företag där hon jobbar med färgning, sömnad och screentryck.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial tillkommer och betalas direkt till ledaren. Priset varierat beroende på vad du väljer för tyg och modell till din kimono.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har många olika hantverkskurser.

Bra att veta
Medtag matsäck för lunchuppehåll.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan