Tillbaka till Konsthantverk

Sashiko/Japansk broderiteknik

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Sashiko är en japansk broderiteknik som ofta används till att laga kläder, förstärka tyger eller bara som vacker dekoration.

Innehåll
Du tar med dig ett plagg eller annat föremål som behöver lagas. Under dagen så trollar du bort det slitna och istället skapas en välarbetad lagning som ger ditt föremål en fantastisk handgjord dekor.

Upplägg
Helgkurs 15 oktober klockan 10.00-15.00

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare
Lisa Brunnegård har en kandidatexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås. Hon driver eget företag där hon jobbar med färgning, sömnad och screentryck.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Material tar du med dig: trasigt plagg, nål och tråd.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har många olika hantverkskurser.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor