Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv med mindfulness

Med hjälp av mindfulness triggar vi igång den kreativa processen, kopplar bort den kritiska delen av hjärnan och hittar in till ett lustfyllt, intuitivt skrivande.

Innehåll
Vill du hitta ett nytt sätt att skriva? Ett sätt som handlar mindre om teori och intellekt och mer om känslor och intuition? Då är den här kursen något för dig. Vi arbetar med korta, snabba övningar och att trigga igång kreativiteten genom olika stimuli. Meningen är att skriva utan att tänka (tänka på vad det ska bli eller att det måste bli BRA) och på så sätt skapa starka scener och ett undertryck i texten. Genom gestaltningsövningar och genom att använda intuitiva metoder får vi fatt i berättelser vi kanske inte visste att vi hade i oss, eller trodde oss ha ord för. Syftet är att komma förbi prestationsångesten och hitta tillbaka till kreativitet och skrivlust. Meditation och olika tekniker från mindfulness hjälper oss med det. Under kursen ligger fokus på själva processen - att skriva mycket och att släppa kontrollen kring vad en text SKA vara. En viktig del är också att dela med sig av sina texter till de andra. Både nybörjare och personer som skrivit länge är välkomna.

Upplägg
Vi ses en gång per vecka, däremellan får du både skriv- och mindfulnessövningar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Både nybörjare och deltagare som skrivit länge är välkomna.

Kursledare
Viktoria Myrén är erfaren och uppskattad kursledare för Skriv med mindfulness. Hon är också författare, i höst aktuell med romanen, "I det yttersta".
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader för kursmaterial.

Bra att veta
OBS! Nytt startdatum 8/11!
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!