Tillbaka till Dans

Dans - Balett för vuxna nybörjare, Nivå 1-2, lugn takt

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Innehåll och mål
Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner. I enkla övningar arbetar du efter din egen kropps förutsättningar med utåtvridning och kroppshållning, och övar upp smidighet, styrka och balans. Redan första lektionen får du pröva att dansa enkla kombinationer på golvet och utveckla din musikalitet.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper, och vi arbetar i lugnt tempo. Du arbetar på individuell nivå, och kursen är lämplig för dig som vill börja dansa som vuxen, och inte har så mycket tidigare erfarenhet av dans. Du kan gå flera terminer i samma grupp. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din lärare sammanställer ett kursmaterial lämpligt för gruppens nivå. Vänta med att köpa nya träningskläder till efter första kurstillfället då din lärare går igenom vad du ska tänka på. Du klarar dig bra med vanliga mjuka tränings- eller danskläder och strumpor.

Bra att veta

Den här gruppen arbetar i lugnt tempo och passar bäst för dig som inte dansat tidigare. När du börjar dansa balett som vuxen är det viktigt att du är uppmärksam på din egen kropp. Har du sedan tidigare problem med knän, fötter eller leder kan utåtvridningar och vissa positioner innebära olämplig belastning. Det är viktigt att du i så fall stämmer av med din läkare eller sjukgymnast om balett är lämpligt för dig innan du anmäler dig. Är du träningsvan eller dansat balett som barn/tonåring rekommenderar vi istället gruppen på torsdagar för "falska nybörjare".

Du kan stanna flera terminer i samma grupp, och när det är dags att gå vidare till nästa termin rådgör du med din ledare om vilken grupp som passar dig bäst.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar