Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv för webb och sociala medier

Krönikor, bloggar, twitter och olika internetforum har alla olika förutsättningar och oskrivna regler. Lär dig hur din text inte bara blir intressant att läsa utan också lättare att hitta på nätet.

Innehåll
Redan första kurstillfället får du skapa en egen blogg, och får hjälp att komma igång med de olika alternativ som finns. Vi skriver, diskuterar och går igenom vad man bör tänka på när man skriver och publicerar på nätet, även när det gäller bilder och video. Du får lära dig enklare sökordsoptimering och webbjuridik (upphovsrätt).

Vi tittat på hur du kan använda dig av sociala medier för att så spridning av det du skriver och går igenom vilka enkla knep som finns för att höja uppmärksamheten för det du vill dela med dig av.

Förkunskaper
Du behöver inte några förkunskaper förutom att du ska vara van datoranvändare och vara sugen på att skriva. Det är bra om du innan första sammankomsten tänkt ut något du vill skriva om, kanske du har ett specialintresse eller kunskap inom ett område som du vill dela med dig av.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ingen extra kostnad tillkommer för kursmaterial.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

En kväll med författaren Sofi Oksanen, med tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Tisdag 18 oktober

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners