Tillbaka till Matlagningskurser

Glutenfri matlagning

Känn glädjen i glutenfri matlagning!
Gör det enkelt för dig att laga och baka gott med naturligt glutenfria råvaror, helt utan vetestärkelse och andra onödiga tillsatser. Alltid lättlagat, fräscht och gott!
Här får vi tips om några lättlagade menyer, desserter och bakat- allt med pålitliga recept som är lätta att följa och lyckas med.

INNEHÅLL OCH MÅL
Matlagningskurs med inriktning på glutenfri kost där man både lär sig om och provar att själv laga maten i vårt kök. Den ger en introduktion till glutenfria råvaror och produkter, hur de bäst handhas och tillagas, liksom tips på recept och menyer. Varje kurskväll avslutas med en gemensam måltid då det som bakats eller tillagats avsmakas.

UPPLÄGG
Våra matlagningsgrupper är små, max 8 deltagare, för att alla får chansen att laga mat eller baka. Det vi tillrett under kvällen avnjuter vi också under trivsamma former innan vi går hem. Recept från kvällens meny får deltagaren med sig hem.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL / TILLKOMMANDE KOSTNADER
Kostnader för råvaror tillkommer med 100-120 kronor per kurstillfälle. Använd gärna swish för direkt överföring till kursledaren på plats.
Recept från kvällens meny får deltagarna med sig hem.

KURSLEDARE
Carina Granqvist
Carina är kostrådgivare, personlig tränare och utbildad hälsocoach. Hon har specialiserat sig på matens betydelse för vårt välbefinnande med tanke på dagens stora problem med allergier, och har själv erfarenhet av "problemmage” som blivit bättre efter 5 år utan gluten och laktos. Carina driver eget företag där hon bl a tar fram egna glutenfria produkter. Läs mer på hennes blogg www.zises.se <http://www.zises.se>

BRA ATT VETA
Vänligen medtag egen kökshandduk. OBS att kostnad för råvaror med 100-120 kr/kurstillfälle tillkommer.
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter

VIKTIG INFORMATION VID ANMÄLAN
Vi kan inte garantera plats förrän vi vet att kursen verkligen kommer igång.Invänta alltid din kallelse till kursen ! OBS: Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Det går att dela upp kursavgiften på 2 el 3 månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare