Tillbaka till Konsthantverk

Glasfusing och glasmålning - Hängsmycken

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Ta fram din kreativitet och fantasi och skapa vackra, personliga och unika smycken i glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop.

Innehåll
Du lär dig två helt olika tekniker för att göra vackra smycken i glas. Smycke nr 1 är ett sammansmält/fusat glashänge i vackra färger. Vi använder det färgrika, glittrande dichroiska glaset. Du kan även välja att lägga frittor, confetti, stringers, metallbitar och mycket annat mellan ditt glas.
Smycke nr 2 blir ett hänge som du själv målar. Du använder en färdig mall, ett eget mönster eller din egen fantasi. Några av färgerna du kan använda skapar färgade bubblor i ditt mönster. Det tar lång tid för glas att svalna. Om vi hinner kan du få ett smycke med dig hem redan samma dag. Det glassmycke som du målar har lång torktid innan bränningen och kommer att sändas hem till dig efter några dagar.

Upplägg
Kursen är på en sammankomst och leds av en certifierad PMC ledare (PMC = Presious Metal Clay).
Du får lära dig:
- grunderna i hur du skär och komponerar glaset före bränning.
- bränntider och temperaturer och att förstå glaset.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i deltagaravgiften. Pris: 470 kronor tillkommer. För den kostnaden kan du tillverka två smycken samt låna verktyg. Materialkostnaden betalas till ledaren på kursdagen. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Tag gärna med en lätt lunch.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor