Tillbaka till Klädsömnad - klädvård

Sömnad - Mönsterkonstruktion, fortsättning

Det här är kursen för dig som vill kunna konstruera egna mönster för att kunna tillverka dina egna plagg efter mått. Att kunna göra grundmönster är väldigt användbart och roligt, och öppnar upp för den egna kreativiteten vid symaskinen. I denna grundkurs gör vi basmönster för klänning som man sedan kan variera efter tycke och smak. Upplev glädjen i att sedan själv kunna fylla din garderob med egensydda, personliga plagg!

INNEHÅLL
Vi startar med att rita upp ett grundmönster för en klänning. Vi syr sedan upp en toile (provplagg) och provar passformen.

UPPLÄGG
Helgkurs lördag-söndag 10.00-16.00. Du kan sy så mycket du hinner på kursen, men även ta med dig arbetet hem mellan tillfällena.

FÖRKUNSKAPER
Helst att du gått grundkursen eller har lite erfarenhet.

KURSLEDARE
Pernilla är utbildad klänning- o herrskräddare samt gymnasielärare inom textil o design, något som hon har arbetat med de senaste 15 åren. Innan dess jobbade hon som ändringssömmerska inom skinn o päls.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Under kursen behöver du måttband, sax, penna, tyg, tråd och knappnålar samt eget tyg till en toile; 2 meter lakansväv eller liknande billigt tyg, 150 cm bredd. OBS tyget får ej vara för stelt! Ta med egen symaskin. Behöver du låna symaskin, hör av dig till oss så ordnar vi maskin efter tillgång.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig