Tillbaka till Fotografi och film

Lär dig din systemkamera - fortsättning

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

En riktigt bra kurs för alla som tycker om att fotografera. Du lär dig mer om bildkomposition, bildanalys, vinklar och ljus. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill utvecklas inom området foto.

FÖRKUNSKAPER
Du skall ha en systemkamera

UPPLÄGG
Vi varvar teori och praktik och gör uppgifter både på lektionstid och däremellan. Varje vecka får du med dig en fotouppgift med olika teman (deltagarnas önskemål) )som vi tillsammans diskuterar på lektionen.

INNEHÅLL
Vi går igenom kamerans olika funktioner, hur du använder dem, grundläggande bildkomposition, samt olika begrepp som histogram, vitbalans, bländare, skärpedjup, slutartid, ISO och brus.
För att kunna förbättra, ändra och anpassa dina bilder går vi även igenom de mest grundläggande och mest användbara funktionerna i bildredigeringsprogrammet Photoshop Elements.


KURSMATERIAL

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vid anmälan på kurs är det bra om ni anger mailadressen, för vidare kontakt.
Kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Du blir kontaktad vid ev ändring.
Vi reserverar oss för att behöva ställa in kurstillfällen med för få anmälda deltagare.
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad, kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett