Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen grundkurs

En komplett utbildning som ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att ta jägarexamen. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. Under kursen får du ta del av olika ledares erfarenhet och kompetens.

Innehåll
Kursen startar med teoridel och teoriprov, därefter skytteövningar som avslutas med skytteprov. Under skyttedelen är det alltid två ledare samtidigt för att bättre kunna handleda och ge så bra hjälp som möjligt.

Upplägg
Kursen inleds med uppstart och teori som avslutas med teoriprov. Kursen avslutar med skytteövningar och prov. Det finns möjlighet till omprov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder Jägarskoleboxen från Svenska Jägareförbundet. Du har möjlighet att köpa den hos oss till ett pris av 1050 kronor. Meddela vid anmälan om du vill köpa kurslitteraturen av oss.
Du kan även köpa den direkt från Svenska Jägareförbundets hemsida, http://shop.textalk.se/se/article.php?id=33011&art=14278186
På deras hemsida kan du dessutom träna på examensfrågor. http://jagareforbundet.se/

Vi reserverar oss för prisändringar.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på http://.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Medtag id-kort eller passfoto (kan tas i fotoautomat) till teoriprovet. Provavgifter betalas kontant vid provtillfällena. (teori 250 kronor och skytte 900 kronor.) Grundprov kulgevär: 200 kr, hagelgevärsprov: 400 kr och praktiskt högviltprov: 200-300 kr. Omprov av ett underkänt moment i grundprov kulgevär eller hagelgevärsprov: 100 kr beroende på hur många serier provtagaren måste skjuta vid provtillfället.)

Kostnader för ammunition tillkommer och faktureras av Medborgarskolan efter kursens slut, utifrån hur mycket ammunition du använder.

Prislista ammunition
Älgbanan Lång 80 meter + bössa 50 kr/serie (4 skott/serie)
Älgbanan kort 50 meter + bössa 4 kr/skott

Hagel
Patron + duva + bössa 5 kr/skott

Rabbit
Patron + duva + bössa 6 kr/skott

Ta med hörselskydd och skyddsglasögon till skyttedelen.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan