Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskolan oktober - november Hammarby Sjöstad

Jägarskolan, kurs för fullständig jägarexamen
Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna.
En halvintensiv kurs som kan göra dig beredd för övningsskjutning och jakt till säsongen 2016/2017.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Jägarförbundet har gett ut. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borgs Jakt & Fritid.

Upplägg
Teoretisk kurs samt övningsskytte. Uppskjutningen måste deltagaren anmäla själv till skjutbanan.
Gruppen träffas måndag och onsdag kl 18.00-21.00. Start måndag 17/10 i Hammarby Sjöstad, Kulturama, Virkesvägen 21.
Det tillkommer kostnader för skytte och prov separat. Skrivtillfälle sista gången. Du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna.

De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial
Jägarförbundets kurslitteratur.Tre böcker, Jägarboxen som köps via Jägarförbundet eller på Walter Borgs Jakt- och vapenaffär på Kungsgatan, ca 900 kr. Kostnad för skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Kursledare
Karl-Henrik Svenberg är ledare. Han har lång erfarenhet av att leda Jägarskolan, och är också examinator och provledare.

Utvecklingsmöjligheter
Flera olika jägarkurser, se Medborgarskolans utbud av kurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer