Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskolan repetitionskurs Hagagatan

Jägarskolan
Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Du har läst ditt material och skrivit och klarat teorin tidigare, men av någon anledning inte slutfört uppskjutningen och erhållit jägarbeviset. Nu har du chansen att uppdatera dina kunskaper och äntligen få möjlighet att avsluta med skjutövningar och skjutprov.
Två teorilektioner på plats på Hagagatan 23 samt skrivning, därefter träning på skjutbana 1 gång (eller fler gånger om det behövs) och skjutprov som bokas separat,

En intensiv repetitionskurs kurs som gör dig beredd för jakt 2017.

Innehåll
En repetition av de viktigaste momenten. Säker vapenhantering och om djur och natur för att du ska få tillbaka känslan och kunskapen.

Upplägg
2 teoretiska kurskvällar måndag 5/12 och onsdag 7/12. Tredje tillfället skrivning måndag 12/12. Övningsskjutning bestäms i gruppen. På skjutbanan i Rosersberg kan vi vara 5 personer åt gången. Tillkommer; kostnad för skrivning, övningsskjutning och skjutprov.

De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur.

Förkunskaper
Att du har avklarat ett teoriprov för jägarskolan.

Kursmaterial
Två lektionskvällar i föreläsningsformat. Det är förstås bra att du samtidigt eller innan kursen läser om din litteratur. Kostnad för en skjutövning (ca 3 timmar) ingår i priset. Om du önskar eller behöver fler tillfällen för övning är priset ca 500 kr/tillfälle. Ammunitionskostnad tillkommer. För skjutprovet tillkommer ca 350 kr.

Kursledare
Karl-Henrik Svenberg är ledare. Han har lång erfarenhet av att leda Jägarskolan, och är också examinator och provledare.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Kostnadsfria kurser i svenska och samhällskunskap för asylsökande.

Läs mer / Read more