Tillbaka till Husdjursskötsel

Agility Slalomkurs

Slalomkursen är kursen där vi går back to basic. Vi tränar in allt från början med fart, teknik och ingångar. Den passar både för nybörjarhunden och för dig som redan startat slalomträningen men inte fått det resultat du väntat dig. Här får du grunder till en snabb och självständig slalom! Kursen hålls inomhus i Dog-o-rama Hundsporthall på Ilanda.

Innehåll
Vi jobbar med vanlig slalom, 2 x 2 portar och slalombågar. Målet är fart, glädje, god teknik och en hund som klarar en många olika ingångar redan från start.

Upplägg
Vi träffas fyra gånger för teori, praktiska övningar och tillfälle för frågor och diskussion. Kursen hålls inomhus i uppvärmda lokaler på Ilanda, i Dog-o-rama hundsporthall.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande kan vara åhörare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Anna är utbildad agility, allmänlydnad och kantarellsöksinstruktör. Det stora djurintresset väcktes redan som barn och under många år tävlade hon i hästhoppning. Tillsammans med sina hundar har hon genom åren tävlat i lydnad, viltspår och agility. Den största passionen är agility. Anna ska tillsammans med sin border collie Qase tävla Svenska Mästerskapen i agility för tredje året, både individuellt och i lag. Att kunna kombinera motivation, handlingsdetaljer och koncentration är något som hon tycker gör agilityn till något speciellt.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor