Tillbaka till Matlagningskurser

Peruansk matlagning

Peruanska smaker, maten som förklarats vara världskulturarv av UNESCO 2011.
Peruanska köket räknas som ett av världens bästa och mest variationsrika. Vi lagar tre härliga klassiska peruanska rätter med typiska råvaror och kryddor. Rätterna passar till både vardag och fest.

Innehåll
Vi inleder med skaldjursförrätter, går över till fisk och lomo saltado - biff på peruanskt sätt, och avslutar med härlig dessert. Vi går igenom tillagningstekniker och val av råvaror.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Anastasia Lundqvist är född i Centralasien och är en sann matentusiast. Hon lärde sig att laga centralasiatisk, georgisk och rysk mat under sin uppväxt i Kirgizistan. Sin kunskap om peruansk mattradition har Anastasia fått genom resor till Peru och genom sin peruanske man. Anastasia är en matentreprenör, som har prisats i flera tävlingar för sin nytänkande matlagning. Anastasia sätter maten i kulturell kontext med modern utformning. Hon driver två företag med inriktning på på events och gourmetresor.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder fler kurser med Anastasia Lundqvist. Mat och vin från Georgien och Chilikurs. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser