Tillbaka till Matlagningskurser

Mat och vin från Georgien - matlagning

Georgien har en fascinerande mat- och vinkultur. Här stod vinets vagga! Ikväll provar vi minst 4 biodynamiska viner till maten.

Innehåll
Vi går igenom typiska råvaror och tillagningsmetoder. För dig som som vill prova något nytt och gott.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Anastasia Lundqvist är född i Centralasien och är en sann matentusiast. Hon lärde sig att laga centralasiatisk, georgisk och rysk mat under sin uppväxt i Kirgizistan. Sin kunskap om peruansk mattradition har Anastasia fått genom resor till Peru och genom sin peruanske man. Anastasia är en matentreprenör, som har prisats i flera tävlingar för sin nytänkande matlagning. Anastasia sätter maten i kulturell kontext med modern utformning. Hon driver två företag med inriktning på på events och gourmetresor.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder fler matkurser med Anastasia Lundqvist. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning