Tillbaka till Matlagningskurser

Matcha mat och vin

Att matcha god mat till de viner vi vill dricka - eller tvärtom, behöver inte vara så svårt!
Här lagar vi många små gourmeträtter, med prima råvaror, enkelt och lätt. Matcha med sex viner. Under ledning av Peter Streijffert och hans motto: med rätt vin till maten blir upplevelsen större än prislappen!

Innehåll
Peter Streijffert har noga valt ut fina råvaror, gärna från odlarbädden, och låter oss laga enkla rätter men med stor karaktär tillsammans med ett gott bröd. Nu prövar vi maträtterna med olika typer av viner, alla i rimliga prisklasser.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen inleds med smakprov och avslutas med en sittning där den goda måltiden avnjuts. Därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock och föreläsare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop-up-restaurang.
”Smak: Mat&Vin - de bästa kombinationerna” är hans fjärde bok. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket .
Peter har tilldelats FOBO:s pris för årets inspiratör inom mat och odling; ”Årets Guldgrävare” 2013.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här