Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning, fördjupning

 • Lär dig om släktforskning på nätet
 • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
 • Lär dig släktforskningsprogram

Innehåll och mål
När du kommit en bit på vägen i ditt släktforskande kan det vara dags att fördjupa kunskaperna och bemästra några av de vanligaste problem du som släktforskare kan köra fast i. Det kan handla om att hitta andra arkiv än kyrkoarkiven - som Krigsarkivet, Rotemansarkivet, Stockholms stadsarkiv, men också om att fördjupa ditt sökande på nätet med hjälp av program som SVAR, Arkiv Digital, Genline, Ancestry eller DISBYT. Hur går du vidare när "Fader okänd" dyker upp, hur kan du ta hjälp av Sveriges släktforskarförbund, och hur hanterar man emigrantforskning, soldatforskning, och äldre handskrift?

Upplägg
Grundupplägget är varannan vecka, men kan justeras efter överenskommelse i gruppen. Vi utgår från några av de vanligast förekommande frågorna som uppstår när man kommit en bit i sitt släktforskande. Ett studiebesök på Krigsarkivet på Banérgatan ingår, observera att det stänger klockan 18.30. Alternativt besöker vi Stadsarkivet, beslut tas i gruppen.

Förkunskaper
Du behöver ha gått minst en termins grundkurs i släktforskning, och kommit igång med ditt släktforskande.

Kursledare
Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne Jonasson har vidareutbildat sig inom släktforskning vid Linköpings Universitet, medan Eva Edberg bland annat har fördjupat sina kunskaper inom soldatforskningen. Hon har också forskat i svensk folklig dans från 1700- och 1800-talet både teoretiskt och praktiskt och är verksam som dansledare.

Kursmaterial
Kostnad för kompendium tillkommer med 100 kr. Du behöver ha ett fungerande datorbaserat släktforskarprogram där du dokumenterat hur långt du kommit i din forskning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
 • Ledare: Eva Edberg
 • Start: den 4 oktober 2016
 • Dag och tid: Tisdag 13:00-15:30
 • Kurstimmar: 18
 • Tillfällen: 6
 • Kursnummer: 8548
 • Deltagaravgift: 2010 kr
 • Material: 100 kr
 • Summa: 2110 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Behöver man gå en kurs i släktforskning när allt verkar finnas på nätet? Mängden av information gör att man lätt hamnar snett och börjar följa fel Per Persson, samla på någon annans släktingar eller missa barn på bygden och okända föräldrar.

Släktforskning grund och fördjupning, Släktforskning online, Släktforskning i Finland

Se kommande kursstarer

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort