Tillbaka till Matlagningskurser

Vinprovning-Tema Gamla och nya vinvärlden

Låt Thomas Andersson, känd från Radio Värmlands ”Vin och mattips”, guida dig under tre tillfällen genom den spännande vinvärlden.

Innehåll
Lär dig mer om vinets historia, druvor, dofter och smaker från olika klimat och jordar. Låt Thomas Vinare ta dig med på en resa med tema Gamla vinvärlden möter Nya vinvärlden under hösten. Vi träffas under tre kvällar den 21/9, 12/10 samt 26/10.

Upplägg
Thomas börjar varje tillfälle med en föreläsning om vinkultur, för dem som vill finns möjlighet för vinprovning efter föreläsningen.


Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs förutom ett intresse för vin och mat. Både för dig som gått kurs hos Thomas tidigare och för dig som är nybörjare.

Kursledare
Kursledare är Thomas Andersson, utbildad sommelier och diplomerad från Restaurangakademien Stockholm, mångårig provare
på Grythyttans Gästgiveri, radiopratare i P 4 Värmland samt reseledare för ett stort antal vinresor runt i vinvärlden.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi har även andra spännande kurser i mat & dryck.

Bra att veta
Vinkostnad tillkommer för dem som väljer att delta i vinprovningen. Kostnaden betalas direkt till kursledaren. Ta med 4 egna vinglas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor