Tillbaka till Retorik

Retorik och kommunikation: Våga tala inför grupp Hammarby Sjöstad

Är du ovan talare och känner obehag att tala inför andra behöver du börja med att förbereda dig mentalt och bli trygg i situationen.

Innehåll och mål
”Våga tala inför grupp” vänder sig till den som känner stort obehag inför att tala inför grupp och helst vill slippa. I ”Våga tala” avsätts två tillfällen till förberedelse inför talarsituationer med hjälp av mental träning, medan själva ”talardelen” motsvaras av de moment som man arbetar med i ”Tala inför grupp”.

Vi börjar med att träna avspänning, skapa positiva målbilder, förbättra självbilden och hittar en känsla av kontroll. Vi går vidare med praktisk träning av röst, tal och framförande och tränar in korta tal. På ett lättsamt och roligt sätt tränar vi rösten, avspänning, naturlig andning, kroppsspråk och framträdande.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Utvecklingsmöjligheter
Alla våra kurser inom retorik och kommunikation varvar teori och övning, och vi har kurser för alla nivåer. Tycker du det är obehagligt att prata inför andra börjar du med Våga tala inför grupp, vill du vässa din förmåga att hålla åhörarna intresserade väljer du Så får du folk att lyssna!.

Våga tala inför grupp - för dig som känner starkt obehag inför att tala inför grupp och försöker undvika det. Vi börjar med mental träning och avslappning.

Tala inför grupp - för dig som tycker det är lite nervöst att tala inför andra och vill bli en säkrare talare och få grundläggande kunskaper.

Så får du folk att lyssna - fortsättningsgrupp för dig som vill utveckla din röst och ditt kroppsspråk.

Argumentation och härskarteknik - för dig som vill kommunicera bättre, vara tydlig med vad du vill, och uppnå resultat i förhandlingar.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!

En kväll med författaren Sofi Oksanen, med tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Tisdag 18 oktober

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser