Tillbaka till Teater och dramatik

Teater, nybörjare

Släpp loss din fantasi och din kreativitet i teaterlekar, övningar och improvisationer.

Innehåll och mål
Vi arbetar med grundläggande teater- och dramaövningar och grundläggande improvisationer. Målet är att få släppa loss och pröva på olika uttryckssätt. Att samarbeta och börja med grunderna i improvisation. Men framför allt att ha roligt.

Upplägg
Terminen består av tre delar:
Vi börjar med förberedande sceniska övningar som fokuserar på samarbete och på att se och höra varandra. Vi övar på att förhålla oss till varandra fysiskt och att förhålla oss till rummet. Du får också pröva andra sätt att uttrycka dig än med språket: med rösten, med ljud och med kroppen.
Sedan är det dags för grundläggande improvisationsövningar där du får uttrycka dig med kropp och med tal, utföra handlingar på scenen, bejaka dina egna och andras sceniska idéer och infall och utveckla fantasin.
I tredje delen arbetar vi med improvisationer för att vidareutveckla uttrycksförmågan. Ofta lägger vi in en begränsning av något slag, för att poängtera andra sätt att uttrycka sig än enbart med hjälp av talet. Vi övar också upp tilliten för att våga vara på scenen.

Förkunskaper
Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att pröva. Kanske du hade teater i skolan och vill ta upp den tråden igen? Detta är ett bra första steg.

Kursledare
Rune Jakobsson är frilansande skådespelare och teaterlärare som också har regisserat. Rune har bl a jobbat på Stadra sommarscen, Playhouse Teater, Pygméteatern, Teater DaCapo, Månteatern och Teatret Vårt (Regionteatret i Möre og Romsdal). Rune är utbildad på bl a Skara skolscen, i Method Acting för Elisabeth Seth i Stockholm och på Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London och för Doreen Canon i London. Han har även gått kurser i teater på Dramatiska Institutet i Stockholm och läst Teatervetenskap vid Stockholms universitet.Rune har undervisat sedan 1993.
www.runejakobsson.se

Kursmaterial
Du är ditt eget kursmaterial. Kom gärna till kursen med oömma kläder. Lästips: En bok som inspirerat till kursens innehåll är "Impro Improvisation and the Theatre av Keith Johnstone", men den ingår inte som obligatoriskt kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
Ett naturligt andra steg är att gå Teater fortsättning, eller Teater fortsättning och fördjupning. Under termin 2 fortsätter vi att improvisera i mer komplexa improvisationer där vi bl a undersöker olika förhållningssätt till varandra som t ex karaktärsegenskaper och status. På Teater fortsättning och fördjupning finns också en möjlighet att arbeta med scenframställning och text.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort