Tillbaka till Teater och dramatik

Teater - Fortsättning

Innehåll och mål
Improvisationer och teaterövningar som utvecklar scenvanan. Du får också jobba en del med text, tolka och pröva olika sceniska idéer. Vi går vidare med karaktärsarbete, att ta regi och utveckla samspel.

Upplägg
I den här gruppen finns möjlighet att utvecklas individudellt, då du arbetar efter dina egna förutsättningar. Det gör att deltagarna kan ha hållit på olika länge. Är det din andra termin fortsätter du med mer komplexa improvisationer där vi bland annat undersöker olika förhållningssätt till varandra som t.ex karaktärsegenskaper och status. Du som hållit på lite längre kommer också att få arbeta med text och scenframställning. I slutet av terminen kan vi, om vi känner oss redo, bjuda in nära och kära och pröva våra nya sceniska erfarenheter inför en publik.

Förkunskaper
Du bör ha minst en termins förkunskaper av teater, men nivån anpassas efter deltagarna, och många väljer att gå flera terminer i samma grupp. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och ditt personliga engagemang.

Kursledare
Kursledare Rune Jakobsson är frilansande skådespelare och teaterlärare som också har regisserat. Rune har bl a jobbat på Stadra sommarscen, Pygméteatern, Teater DaCapo, Månteatern och Teatret Vårt (Regionteatret i Möre og Romsdal). Rune är utbildad på bl a Skara skolscen, i Method Acting för Elisabeth Seth i Stockholm och på Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London och för Doreen Canon i London. Har även gått kurser i teater på Dramatiska Institutet i Stockholm och läst Teatervetenskap vid Stockholms Universitet. Har undervisat sedan 1993.

Kursmaterial
Du är ditt eget kursmaterial. Kom gärna till kursen med oömma kläder. Lästips: En bok som inspirerat till kursens innehåll är "Impro Improvisation and the Theatre" av Keith Johnstone, men den ingår inte som obligatoriskt kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
I den här gruppen kan du stanna flera terminer. Du utvecklas på din egen nivå, och har möjlighet att påverka utformningen av fortsättningskursen. På Teater fortsättning och fördjupning finns också en möjlighet att arbeta med scenframställning och text.I slutet av terminen får du möjlighet att pröva dina nya sceniska erfarenheter inför en publik.

Bra att veta
Observera att porten kan vara låst när kursen startat, kom i tid. Kursen hålls på Zebradans, Renstiernas gata 48.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om tåspetsskor och tyllkjolar? Du får börja med att träna grundläggande balettsteg och positioner.

Balett

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar