Tillbaka till Matlagningskurser

Klimatsmarta baljväxter

2016 är utvalt av FN att vara internationellt år för baljväxter. Bönor, ärtor och linser är framtidens livsmedel. De smakar gott, är vackra och hälsosamma. Dessutom klimatsmarta. Här lagas både tillbehör, huvudrätt och dessert.

Innehåll
Divya Jagasia med rötterna i Indien planerar en god vegetarisk måltid där baljväxterna spelar huvudrollen.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar om bönor och ärtor och lär er mycket om olika råvaror och vad de används till. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Divya Jagasia är född i Bombay, uppväxt i Indien och i USA. Divya är ordförande i Baljväxtakademin. Hon är kostvetare, brinner för vegetarisk mat och lagar helst indiskt och mexikanskt.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober