Tillbaka till Matlagningskurser

Chilikurs

Chili finns i mängder av färger, former och styrkor. Lär dig lite och pröva några sätt att tillreda, härliga smakkombos för mat- och förrätter.

Innehåll
Under kvällen pratas det chili, användningsområden och vi lagar mat med chili - "till angenäm styrka och smak!"

Upplägg
Vi jobbar tillsammans, blandar, smakar och doftar och smakar av.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare
Anastasia Lundqvist är född i Centralasien och är en sann matentusiast. Hon lärde sig att laga centralasiatisk, georgisk och rysk mat under sin uppväxt i Kirgizistan. Sin kunskap om peruansk mattradition har Anastasia fått genom resor till Peru och genom sin peruanske man. Anastasia är matentreprenör, som har prisats i flera tävlingar för sin nytänkande matlagning. Hon sätter maten i kulturell kontext med modern utformning. Hon driver två företag med inriktning på events och gourmetresor och har producerat sina egna kryddblandningar!

Kursmaterial
Kostnaden för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning på Medborgarskolans hemsida. www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober