Tillbaka till Personlig utveckling

Meditation och mindfulness - medveten närvaro Hammarby Sjöstad

Dela upplevelsen av att meditera tillsammans och lär dig grunder som passar dig.
Genom att uppmärksamma dina tankar och känslor kan du leva mer i nuet och få en helt ny livskvalitet. Mindfulness har sitt ursprung i zenbuddismen, och har haft stort inflytande på modern kognitiv psykologi. Idag används metoden för att motverka bl.a. stress, depressioner och utbrändhet. Meditation är grundläggande i de enkla och lättillgängliga övningarna som du kan använda dig av i din vardag.

Upplägg
Vi varvar övningar med teori, samtal och frågestunder, och du får pröva dig fram till vilka tekniker som fungerar bäst för dig.

Förkunskaper
Du arbetar på individuell nivå, oavsett om du är nybörjare eller har jobbat med personlig utveckling kan den här kursen ge dig nya insikter om sinnets natur, stresshantering, möten med andra människor, relationer och samspel med andra.

Kursledare
Sture Johansson har lång erfarenhet som kursledare inom meditation och mindfulness. Han har mediterat sedan 1976, bott i ett buddistiskt kloster i Skottland under 11 års tid och tillbringat tre år i avskild retreat. Sedan 1999 är han också verksam som akupunktör.

Kursmaterial
Rekommenderad litteratur: "Vart du än går är du där" av Jon Kabat – Zinn, "Lev livet fullt ut" av Eckhart Tolle och Mandelträdet i din trädgård av Thich Nhat Hanh. Du behöver inte köpa någon av böckerna innan kursens början, utan väljer själv när och hur mycket du läser.

Utvecklingsmöjligheter
Efter kursen finns möjlighet att som fördjupning gå en kvällskurs där du får övningar mellan kurstillfällena.

Bra att veta
Våren 2016 inleder Medborgarskolan ett nytt samarbete med tidskrifterna Forskning och framsteg, Modern Psykologi, Modern Filosofi och Språktidningen. Du som väljer att delta i den här kursen hittar ett bra erbjudande här <http://vetenskapsmedia.se/medborgarskolan>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

Hårstylistens yrke är nära sammanlänkat med make up-artistens med främsta uppgift att styla hår och göra håruppsättningar.

Utbilda dig till hårstylist

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har m��nga olika kurser i retorik att välja mellan.