Tillbaka till För kropp och själ

Mindfulness - Vad är det? - föreläsning

Är du intresserad av vad mindfulness är? Vad det kan vara bra för och vilka fördelar det finns att praktisera mindfulness?
Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt som handlar om att leva i större medvetenhet om sig själv och det som finns i just denna stund, i nuet. När man gör det uppfattar man saker och ting mer som de är och förmågan att fatta kloka beslut, göra nya val och ta nya steg i livet ökar. De flesta har nytta av att lära sig mindfulness inte minst för att få ett ökat lugn och gå ner i varv. Det finns forskning som visar att mindfulness fungerar för att bland annat minska stress och smärta.
Under föreläsningen kommer du få prova på enkla övningar och kommer få information om vad mindfulness är.

FÖRELÄSARE:
Henrik Ahlgren är utbildad mindfulness instruktör steg 1 (enligt MBSR-metoden). Han har även studerat välmåendeforskning, motivation, coachning, m.m. på Högskolan i Skövde vid Psykologiska coach programmet. Han har fokus på akademisk/kognitiv coaching från positiv psykologi (hitta individer och gruppers välmående och styrkor, samt hur man kan förbättra dessa).
Med kunskaper kring vetenskapen om vad som sker i hjärnan biologiskt och psykologiskt, har detta perspektiv hjälpt honom kunna arbeta med individer/grupper på bästa sätt.

BRA ATT VETA
Vi skickar kallelse med inbetalningskort ca en vecka före föreläsningstillfälle.
Observera att detta är ett i förväg tidsbestämt kulturarrangemang, anmälan är bindande och kan ej avbokas!

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan