Tillbaka till Skrivarcirkel

Att skriva erotik - distans

Varför känns det jobbigt att skriva sexscener?
Varför blir språket så lätt styltigt, klyschigt, dåligt, när det egentligen ska hetta till?
I denna kurs läser vi utdrag ur allt från "Nekrofilen" till "Femtio nyanser". Och så testar vi att skriva själva förstås! Du får en insyn i erotisk litteratur och hur man kan skildra sex på olika sätt.

KURSMÅL
Målet är att deltagarna ska öva upp sin förmåga att själva skildra erotiska skeenden litterärt, och få självförtroende inom denna del av skrivandet som ofta anses pinsam och svår.

INNEHÅLL
Kursen tar i orienterings- och övningssyfte upp olika varianter av erotiska skildringar inom litteraturen och de viktigaste erotiska genrerna, bland annat:
- Sex i "vanlig" litteratur
- BDSM och rollspel
- Romance-genren

UPPLÄGG
Kursen omfattar 10 veckor. Varannan vecka läggs en ny lektion med hemuppgift ut på kursens forum. Deltagarna har en vecka på sig att lämna in sin text. Varannan vecka ägnas sedan åt att ledare och deltagare ger respons på inlämnade uppgifter efter ett rullande schema. Du kommer alltså både att få ge och ta emot textrespons. I samband med kursstart får deltagarna mer detaljerade instruktioner för hur inlämning av texter och respons ska gå till.
För att alla ska få utrymme för individuell och utförlig textrespons är deltagarantalet är begränsat.

FÖRKUNSKAPER
Du har viss erfarenhet av skrivande sedan tidigare. I responsen kommer vi delvis att fokusera på det erotiska innehållet och hur väl det fungerar, varför det underlättar om du sedan tidigare är van vid respons som verktyg.

KURSLEDARE
Lina Arvidsson, författare och skrivpedagog, debuterade 2012 med ungdomsromanen "Det borde finnas regler" (Gilla böcker, även film 2015). 2014 kom den erotiska romanen "Säg inte det här till någon" (under författarnamn Ariel Held, Vertigo). Hon har lett kurser i att skriva erotik, estradpoesi, romanskrivande samt skrivarkurser för unga, många av dessa i formatet distans.

BRA ATT VETA
Invänta alltid kallelse till startklar kurs!
Betalningen går att dela upp på 2-3 tillfällen utan extra kostnad. Ange önskan därom vid anmälan.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Anmälan

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.