Tillbaka till Balett

Barnbalett nybörjare 5-6 år

  • Grunden för all dans
  • Få kroppskontroll
  • Öva och förfina din teknik

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grund för nästan all konstnärlig dans.
Här gör vi olika övningar som gör att man bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordinationen, balansen, styrkan och vigheten. Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning.

INNEHÅLL OCH MÅL
Denna nybörjarkurs är tänkt för de barn som aldrig provat att dansa klassisk balett tidigare, eller inte gjort det på ett tag. Vi kommer att träna de första och mest grundläggande övningarna både vid stången och på golvet, inklusive de grundläggande positionerna, plié och tendue.
Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center. Det finns specialtillverkade älvvingar i lätt tyg för utlåning till barnen under lektionstid. Vingarna är tänkta att hjälpa barnens hållning och sträckningar i linjer och poser. Med vingarna gör vi också en koreografi till Sugar plum fairy ur Nötknäpparen.

FÖRKUNSKAPER
Barnen behöver inte ha några förkunskaper, men gärna ett intresse för klassisk balett. Det är också nödvändigt att barnen klarar av att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.
Kursen kan även passa för barn som är nästan 5 år om de har ett genuint dansintresse och är motoriskt utvecklade.

KURSLEDARE
Alva Aucu
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Rekommenderad klädsel: ljusa trikåer/strumpbyxor/leggings, teknikskor för baletträning (halkfri sula). Pösiga, vida byxor gör nämligen att läraren inte kan se och att barnen har svårare att lära sig rörelserna. Barnen får gärna ha en dansdräkt eftersom det är enklast för både läraren att se barnet och enklare för barnet att röra sig, men det är inget krav, det går bra även med en tröja eller tunika.

För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen, så är du som förälder välkommen vid en del av första och sista kurstillfället.

Har du läst våra köpevillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan.
Startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt - invänta alltid kallelse till kursen!

OBS! För att ev. avanmälan från kursen skall vara giltig måste den meddelas kursansvarig eller Kundtjänst på Medborgarskolan (ej enbart kursledaren). Se även köpevillkoren.

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan