Tillbaka till Dans

Orientalisk dans - Golden Era, fortsättning vuxna

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Orientalisk dans, även kallat magdans, är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas generellt av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

INNEHÅLL OCH MÅL
Efter tre terminer med beledi awadi byter nu fortsättningsgruppen genre till gammalstil shaabi. Fokus blir på uttryck och rörelsesteg i koreografi till El Hantour.

Vi kommer fortsätta att träna alla grundläggande rörelser för orientalisk dans: både de mjuka runda cirklarna, 8:orna och ondulationerna, de mjuka armarna, samt de raka, hårdare accentrörelserna och även skak-/vibrationstekniken i shimmy. Vi kommer här att gå djupare in i alla rörelser och kombinera rörelser i flera lager och isolationer. Vi kommer att göra snabbare, större, mindre, djupare, långsammare rörelser och utveckla musiktolkningen. Vi fokuserar på att mjuka upp kroppen så att den vänjer sig vid att vara mjuk och och rörelserna sätter sig i muskelminnet.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs är tänkt för elever som gått minst ett år orientalisk dans. Kursen fokuserar på den egyptiska stilen Golden Era – den stil som först spreds över världen genom de svart-vita filmerna i mitten av förra seklet. Vi kommer att arbeta med de grundläggande rörelserna och kombinera dessa i lager, samt varianter av steg där vi rör oss snabbt över golvet, även snurrar och vändningar; allt i Golden Era stil. Vi kommer också att arbeta med en koreografi i Golden Era stil till den välkända musikern och skådespelaren Farid Al Atrashs sång ”Wayyah, wayyah”, för att förkovra oss i genrens stil, känsla och typiska rörelsemönster. För information om Golden Era stil – kontakta läraren eller sök på youtube!

KURSLEDARE
Alva Aucu
Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Orientalisk dans dansas oftast barfota, så vi rekommenderar därför att eleverna är barfota.
Rekommenderad klädsel: relativt åtsittande så att läraren och eleverna enkelt kan se alla rörelser. Inga myntbälten då det inte passar stilen och stör ljuden!

Har du läst våra köpevillkor?
Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatten (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare