Tillbaka till Keramik

Keramik - fortsättningskurs

Gör din egen skål, kopp eller varför inte en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
Det här är en fortsättningskurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom detta område. Vi fortsätter att arbeta med olika tekniker så som kavling, ringling, tumning och fördjupar oss i olika dekortekniker samt glasering av dina färdiga alster.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid.

Förkunskaper
För att delta på kursen bör du ha grundläggande kunskaper, så som att knåda lera så att det inte blir luft i, tumma, kavla, sammanfoga och glasera.

Kursledare
Maria Brandt har arbetat med keramik under flera års tid. Hon har tidigare haft en egen keramikverkstad där hon arbetat som keramiker.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Materialavgiften ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs, med 75:-/kg.

Bra att veta
Bär oömma kläder.

I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor