Restorative Yoga

INNEHÅLL OCH MÅL

RESTORATIVE YOGA (återhämtning) ger dig möjligheten att landa, vila och koppla av. Kroppen stöttas med support av kuddar, bolster, filtar mm.
Man stannar längre i sittande och liggande positioner upp till 15-20 min.vilket genererar djup avslappning som är både stressreducerande och återuppbyggande.
Tid för både meditation och reflektion.

UPPLÄGG
Vi kommer att koppla av under 90 mijnuter genom att vila i flera av Restorative Yogans skönaste positioner - upp till 15 min i några av dem.
De första 15 min inleder Hilary med att berätta lite mer om yogaformen och ev svara på frågor. Vi förbereder därefter vår plats med matta, kuddar, bolster och filtar.
Vi avslutar workshopen med en pratstund (kaffe, te och lite tilltugg)

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte.

KURSLEDARE
Hilary Farnell har själv praktiserat yoga i 9 år och funnit att det är en viktig del av hennes liv. Hilary har mest praktiserat Hatha, Yin och Restorative yoga, men även provat Anusara och Kundaliniyoga.
Hilary har deltagit i många workshops under ledning av bl a Jonas Westring, Birgitte Gorm Hansen, Karl Straub och Nancy McCaochan. Har även praktiserat yoga i Kerala i södra Indien.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Ta med Yogamatta, extra filtar och kuddar om du har.
Kaffe och te ingår samt ngt litet tilltugg.

Golden Girls = kvinna, 55+
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare