Tillbaka till Matlagningskurser

Kockknep och knivteknik

Skär, hacka och filéa med smarta tekniker och riktiga verktyg och redskap. Oftast behövs endast en bra och vass kockkniv! Jobbet i köket blir roligare och mer effektivt. Det blir lättare och smidigare att laga mat helt enkelt. Vi lagar självklart en god middag av goda råvaror. Med råvaror i säsong.

Innehåll
Vi hackar och skär grönsaker, filear fisk och skär kött på visst manér och med visst vokabulär. Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en god meny. Du får goda tips på hur du använder verktyg och råvaror på fiffigt vis.

Upplägg
Jonas demonstrerar, sedan jobbar ni i små grupper med olika uppgifter enligt recept. Ni äter tillsammans och dukar av och diskar.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Vid sidan av fisk och skaldjur vurmar Jonas särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Under hösten hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften till ett värde av 170 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober