Tillbaka till Historia

Antikens Grekland

Häng med på en fantastisk resa i tiden! Göran Hall har stor kunskap om antikens Grekland och här lotsar han dig genom denna spännande tid. Planerar du kanske en resa till Grekland? Här får du även värdefulla restips.

Innehåll
Med Antikens Grekland kommer du att mycket lättare förstå många av de händelser som sker i dagens samhälle. Vi börjar på ön Kreta och studerar Europas första högkultur och fortsätter med att se vilka fakta som finns bakom berättelsen om det Trojanska kriget med den sköna Helena, Paris och Agamemnon. Demokratin började i Grekland och vi tar del av dess utveckling och ser hur grekisk kultur spreds ut över världen. Vi följer Alexander den store på ett av historiens största erövringståg och vi kommer att studera grekiska gudar, filosofer, diktare, olympiska spel och mycket annat.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Göran Hall är fd lärare och författare till boken Antikens Grekland.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du väljer själv om du vill köpa kursboken. Kostnad för denna tillkommer då med ungefär 220 kr.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Tips på vidareutveckling
Vill du läsa mer om historia, kultur eller konst och diskutera tillsammans med andra? Då är Medborgarskolans Mervetarna någonting för dig! Kontakta oss så får du veta hur du kan gå med i en grupp.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor