Tillbaka till Fotografi och film

Photoshop CS6 - Intensiv grundkurs i digital bildbehandling

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Bilder har efterbehandlats i alla tider. Idag erbjuder det ”digitala mörkrummet” fina möjligheter att optimera dina bilder. Lär dig hantera färgtemperatur, brusreducering, kontrast, färgmättnad och annat i Photoshop.

Innehåll
Vi börjar med en genomgång av grunderna i att arbeta med digitala bilder samt en översiktlig genomgång av programmet. Sedan går vi igenom ett grundläggande arbetsflöde med några exempelbilder. Vi lär oss bland annat lagerhantering och att justera hela eller delar av bilder, nyckeln till vidare fördjupningar i Photoshop.

Upplägg
Helgkurs med två kurstillfällen, lör-sön 26-27/11. Vi arbetar både med gemensamma bildexempel samt att deltagarna kan arbeta med egna bilder.

Vi arbetar i små grupper, vid varsin dator utrustad med Windows 10, internetuppkoppling och Office 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper om bildbehandling krävs, men någon grundläggande datavana är bra, till exempel att kunna skapa mappar och spara bilder.

Kursledare
Mats Grimfoot är professionell fotograf med leriga kängor, skitiga knän och perspektiv på tillvaron. Han tar sin fotografiska verksamhet (men inte sig själv) på största allvar. Mats är utbildad naturfotograf vid Axxells i Finland och vill nu dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till intresserade kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ingår i kurspriset.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
I kursen ingår paus för lunch, micro och kyl finns att tillgå. Ta gärna med en femma om du vill köpa en kopp kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor