Tillbaka till Matlagningskurser

Liten Kockskola varannan vecka

Vår populära matkurs; Liten Kockskola. Fågel, fisk, kött med passande såser och asiatiska inslag. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept.
Lita på ditt omdöme och dina smaklökar.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat tre menyer med variation för varje kurstillfälle. Här finns något för alla. Det blir smakrika kvällar med mycket teknikprat och goda tips hur du använder verktyg och råvaror på fiffigt vis. Alltid flera rätter varje kurstillfälle.

Upplägg
Nya recept varje termin. Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Tre tillfällen; varannan vecka tis 1/11, tors 17/11 och tors 1/12. En kväll lagar man av fågel, en med fisk och en med kött. Kvällarna avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. På vår hemsida hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser