Tillbaka till Matlagningskurser

Gör din egen korv - korvstoppning

Kom och stoppa din egen korv! Har du ännu inte prövat så välkommen. Vi maler färsen, fyller den med massor av kryddor och örter och stoppar våra korvar. Med färska rena smaker utan tillsatser och färgämnen.

Innehåll
Vi blandar några utvalda färsblandningar av fläsk, lamm och nötkött som fungerar väl för dig som är nybörjare när det gäller att stoppa korv.

Upplägg
Avsmakning av ledarens medhavda korvar. Därefter arbetar deltagarna tillsammans i mindre grupper och med olika moment. Dina korvar behöver vila något dygn för att smakerna ska gifta sig och bli så där goda som bara hemmagjort kan bli! Alla hjälper till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Kursledare Michele Cavazza är korvmakare med påbrå från Bologna som driver korvfabrik och som undervisat några terminer på temat på Medborgarskolan.
Läs mer på salsiccia.se

Kursmaterial
Recept, instruktioner som du använder på kursen samt råvaror ingår i kursavgiften. Du bär hem ca 2 kg färdig korv/person.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om matlagningskurser på Medborgarskolan. Stoppa korv kan du göra även söndag 16/10 eller 18/12. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning