Tillbaka till Matlagningskurser

Laga fisk 65+

Många tycker att fisk lätt blir torr och tråkig. Här får du lära dig vad du bör tänka på när du lagar fisk med olika tillagningsmetoder. Tekniker och passande såser och tillbehör. Alltid en trerätters middag!

Innehåll
Vår kock har valt ut bra råvaror och komponerat tre menyer med variation för varje kurstillfälle, med både vardagsfiskar och bättre kalasfiskar och med rätt tänk på miljön. Här finns något för alla. Men framför allt så att alla ska känna att de hänger med och utvecklas i köksbestyren. Det blir smakrika, trevliga kvällar med tips och råd om matlagning.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. 3 gånger: tisdag 29/11, 6/12, 13/12.

Förkunskaper
Alla är välkomna, om du är eller känner dig som 65+.

Kursledare
Peter Brevenfalk har lagat mycket mat på Medborgarskolan de senaste åren, allt från fisk, tapas, husmanskost och gourmetmat. Till vardags kockar Peter på lunchkrog i Stockholm.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser