Tillbaka till Matlagningskurser

Lär dig filéa och laga fisk

En vass filékniv är förutsättningen för ett lyckat resultat. Slipp onödigt fiskrens. Lär dig skinna och filea våra vanligaste fiskarter och få ut mesta möjliga av abborren eller kanske laxen. Du tillreder några goda fiskrätter och får råd och tips hur man hanterar fisk. Med goda såser och fräscha tillbehör.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga fina fiskar och komponerat en meny med havets läckerheter.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Fisk och skaldjur hör till Jonas favoriter. Men han vurmar också särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Flera andra fiskkurser hittar du på webben! Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här