Tillbaka till Gitarr och elbas

Akustisk gitarr- ensemble/orkester

Att spela i en ensemble och orkester är likt att lägga ett pussel. Det är först när bitarna tillsammans sätts ihop som bilden blir tydlig. I Medborgarskolans gitarrorkester spelar ni låtar i fördelade stämmor. Låtarna som spelas är allt ifrån visor till klassiska låtar ur gitarrens repertoar.

Innehåll
I kursen ingår:
Spel i stämmor
Ensemblekunskap- hur du spelar med dirigent
Gitarrens historia, användningsområde och repertoar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under tio veckor. Varje sammankomst omfattar ??. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper
För att delta i vår ensemble skall du ha gått en nybörjarkurs, samt en fortsättningskurs hos oss eller ha motsvarande kunskaper.

Kursledare
Rolf Kumlin är gitarrist, sångare och pedagog med mångårig erfarenhet av undervisning både inom kommunala verksamheter och folkbildning. Rolf har framträtt i radio, tv och på skiva som solist eller ensemblemusiker och har en omfattande konsertverksamhet bakom sig. Han har även en karriär som teatermusiker och ofta varit en flitigt anlitad ackompanjatör. En av Rolfs specialiteter är spel i gitarrorkester och han har en diplomutbildning i orkesterdirigering. Han är också upphovsman till ett stort antal arrangemang och kompositioner inom olika genrer och stilar samt har producerat läromedel.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Medtag egen akustisk gitarr .

Kurslokal
Kurslokalerna är handikappanpassade med hiss. Parkering finns vid Mälardalens Högskola och vid Blåsboplanen. På våning 3 finns kaffe- och varuautomat.

Kurstips
Medborgarskolan erbjuder även kurser i trummor, bas, sång, piano och keyboard.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor