Tillbaka till Gitarr och elbas

Gitarrorkesterskola 14 - 20 år

Har du spelat gitarr i några år och längtar efter att få spela tillsammans med andra som har samma intresse? Du kanske har fått undervisning i gitarrspel tidigare i livet men lagt gitarren på hyllan. Låt inte instrumentet ligga kvar där utan ta med det till oss och delta i vår orkesterverksamhet för gitarrister.

Innehåll
Att spela i gitarrorkester är en trevlig form av musicerande för Dig som vill spela tillsammans med andra. Här får Du både lära Dig hantera instrumentet speltekniskt och musicera tillsammans med andra under ledning av dirigent. Du kommer också att få goda kunskaper i gitarrens historia, användningsområde och repertoar.

Upplägg
I gitarrorkestern spelar vi på vanliga nylonsträngade, akustiska gitarrer med fördelade stämmor. Några spelar bas, andra kompar och ytterligare andra melodin. Den musik vi spelar kan vara enkla visor i arrangemang för gitarrorkester eller något ur den klassiska repertoaren för gitarr eller andra instrument.

Förkunskaper
Du behöver inte vara en hejare på not läsning men ha litet koll på var tonerna ligger på instrumentet och behärska grundläggande fingerspelsteknik.

Kursledare
Rolf Kumlin är gitarrist, sångare och pedagog med mångårig erfarenhet av undervisning både inom kommunala verksamheter och folkbildning. Rolf har framträtt i radio, tv och på skiva som solist eller ensemblemusiker och har en omfattande konsertverksamhet bakom sig. Han har även en karriär som teatermusiker och ofta varit en flitigt anlitad ackompanjatör. En av Rolfs specialiteter är spel i gitarrorkester och han har en diplomutbildning i orkesterdirigering. Han är också upphovsman till ett stort antal arrangemang och kompositioner inom olika genrer och stilar samt har producerat läromedel.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Medtag egen akustisk gitarr .

Kurslokal
Kurslokalerna är handikappanpassade med hiss. Parkering finns vid Mälardalens Högskola och vid Blåsboplanen. På våning 3 finns kaffe- och varuautomat.

Kurstips
Medborgarskolan erbjuder även kurser i trummor, bas, sång, piano och keyboard.

Kallelse/faktura
Du får en kallelse ca 1 vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare