Tillbaka till Jazzdans

Commercial Jazz Lady Gaga Style Workshop Intensiv helgkurs

Med sin säregna stil och kärlek till det underliga tog Lady Gaga världen med storm med sin singel Pokerface och Bad romance. Många har förundrats över hennes musikvideor och scenshower. Hennes förkärlek till dans genomsyrar hennes framträdanden och koreografierna är underbart underliga. Nu satsar vi på jazz och show i hennes anda och anammar unikheten inom oss.

Innehåll
Fokus kommer att ligga i att hitta den underliga och säregna stilen man kan se i Lady Gagas dansnummer. Vi anammar vissa rörelsemönster och uttryck som vi kan hitta i dessa nummer. Kursen kommer att innehålla rörelser från originalkoreografier samt nyskapande koreografier i samma anda.

Upplägg
Helgkurs. Lördag 10.30-14.30, lunchpaus 1 h.
Upplägget på lektionerna kommer att utgå från:
- Uppvärmning
- Styrka
- Teknik och grundsteg
- Koreografi
- Stretch och avslappning

Förkunskaper
Att ha dansat innan är en bra utgångspunkt. Antingen om man dansat förr, eller någon/några terminer innan på Medborgarskolan.

Kursledare
Julia är en erfaren dansare och har utbildat sig på Karlstads Universitets Dansutbildning (60 hp), har dansat vid Balettakademin i Stockholm och har i många år arbetat med ungdomar och dans inom olika dansföretag. Inom dansens värld brinner hon främst för Modern dans och Jazz dans. Inom jazzen har hon även sitt eget koncept ”Rock Jazz”.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss inte av något kursmaterial men kommer att studera vissa originalkoreografier på Youtube.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När kursen är slut finns det chans att utveckla sin stil i en fortsatt kurs, eller testa andra stilar såsom Showdans, Mixin’ it up där man blandar Jazzdans och Modern dans eller Salsa.

Bra att veta
Kom i bekväma kläder! Ha antingen skor utan svart sula eller var barfota.
Sätt gärna upp håret så det inte ramlar fram i ansiktet.
Kom ombytta och klara då danssalen saknar omklädningsrum och dusch.

Ta med vattenflaska!

Parkering finns längs med gatan på Herrhagen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor