Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning på distans grund huvudarr - intresseanmälan

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Kursen ska starta till hösten 2016. Lämna din intresseanmälan, vi hör av oss när vi har datum klart.

Vill du veta din historia? Släktforskning kan visa dig varifrån du kommer och det kan bli väldigt intressant. Du får också lära dig hur du kan ta fram uppgifter och var uppgifterna finns.

Innehåll
Lär dig släktforska med hjälp av din dator! Det här är en nybörjarkurs som genomförs helt på distans. Du lär dig söka i olika databaser från Sveriges Släktforskarförbund och Riksarkivet SVAR. Du får veta allt du behöver för att komma igång med din egen släktforskning. Kursen pågår under fem veckor.

Upplägg
Till skillnad från en vanlig kurs träffar du din kursledare och dina studiekamrater på nätet den tid som passar just dig.

Kursledare
Claes har varit kursledare hos Medborgarskolan sedan 2000. Hans intresse för släktforskning började 1995 och han har gått flera cirkelledarutbildningar inom släktforskning. Claes har också arbetat med programmet DISGEN som han är fadder för sedan 2001.

Det är något speciellt med våra kursledare.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
OBS!Kostnad för kursmaterial tillkommer med ca 930 kronor.
I det priset ingår två databaser. "Sveriges befolkning 1970" och "Sveriges dödbok". Ingår gör också ett 10 veckors abonnemang i SVAR.
Du behöver en dator med Internetuppkoppling och måste ha grundläggande datakunskaper, som att kunna öppna och stänga fönster, hantera e-post och kunna skriva enklare meddelanden. Kursen förutsätter att du har en PC då en del av materialet inte är kompatibelt med MAC.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort inför kursstart och du får information på den mailadress du anmält. Du kommer att få all information om hur du kommer igång skickat till dig innan kursstarten.Vill du dela upp din betalning? - säg till vid anmälan.

OBS! Det är beroende på intresse som kursen kommer att starta. Vid för få anmälningar ställs kursen in.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer