Tillbaka till Skrivarcirkel

Skrivarkurs - Jag vill skriva Intensiv Helgkurs

En kurs för dig som vill skriva och ännu inte kommit igång. Vi pratar om inspiration, vad du kan göra för att starta och hur du kan få ditt projekt färdigt. Tillsammans diskuterar vi, fördjupar oss i olika delar av skrivandets konst och kommer äntligen att få orden på pappret/i datorn.

Innehåll
1.
Introduktion - Vad är det som är så kul med att skriva? Vad kan man skriva? Jag vill skriva om… Att starta sitt projekt. Varje deltagare får individuell hjälp.

2.
Att starta och komma vidare - Ett stort eller litet projekt. Hur kommer man igång?
Skrivkramp eller stoppklossar? Varje deltagare får individuell hjälp. Diskussion om deltagarnas arbete

3.
Vem skriver jag för? - Vem vill jag ska läsa just mina böcker? Hur får jag bra/konstruktiv kritik. Diskussion om deltagarnas arbete

4.
Resultatet? - Bokstäver i en anteckningsbok, en egen bok eller en bok till alla i familjen. Diskussion om deltagarnas arbete
Att ge ut en bok.

Upplägg
4 tim x 4 gånger hos Medborgarskolan i Karlstad 22-23/10 samt 19-20/11 (30 min lunch)

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Kursledare, Margaretha Runvik Wickberg, journalist, författare, har drivit förlaget Pärlemor sedan 1996 och sände Skrivarstugan på P4 Väst under sex år runt millenieskiftet. Har skrivit en biografi om John Ericsson, en bok om sorgbearbetning för barn och en kåseribok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Läs de böcker du är intresserad av och sätt gärna några ord på pränt om vad och varför du vill skriva och varför du vill gå denna kurs för att kunna skriva mer och bättre.

Bra att veta
4 tim x 4 gånger hos Medborgarskolan i Karlstad 22-23/10 samt 19-20/11 (30 min lunch) i Medborgarskolans lokaler på Drottninggatan 48.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad, Drottninggatan 48, KARLSTAD (Karta)
  • Ledare: Margaretha Runvik Wickberg
  • Start: den 22 oktober 2016
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-13:30
  • Kurstimmar: 16
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 4417
  • Pris: 2290 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Karlstad KARLSTAD

Drottninggatan 48, 65225 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare