Tillbaka till Matlagningskurser

Fredagsmys med barn - laga färsk hemlagad pasta!

Här lagas färsk pasta med goda tillbehör och dessert! Barn med en vuxen.
De flesta barn gillar att laga mat, framförallt om det blir gott och om man har tid på sig. Kom tillsammans med ditt barn, barnbarn etc och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er olika sätt att göra tagliatelle, gnocchi, fylld pasta med mera. Ni kommer att jobba ihop på olika stationer och med fina råvaror. Resultatet blir en genuin flerrättsmeny lagad från grunden som vi kommer att avnjuta tillsammans. Alla sällskap mellan 6-99 år är hjärtligt välkomna. Dock max 2 barn/vuxen så att många ska ha en möjlighet att vara med.

Innehåll
Under kvällen kommer deltagarna att göra pastadegen och i pastamaskinen jobba fram olika former. Vi gör goda fyllningar som lagas från grunden såklart. Många av de ingredienser vi använder oss av är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är naturligtvis icke välkomna!

Upplägg
Vi jobbar i olika stationer så att deltagarna får prova det mesta. När vi är klara dukar vi fram det som har lagats och får vi njuta en välsmakande pastamiddag!
Vi kommer att äta vid 20-tiden, det kan vara bra om du har ätit något innan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare
Laura de Maria är en matentusiast bördig från Piemonte i norra Italien. Lauras farmor drev en färskpastabutik i Torino och därifrån har Laura tagit med sig en hel del. Hon är engagerad i Slow Food Stockholm och håller även kurser på Medborgarskolan om italiensk matlagning för barn, ungdomar och vuxna.

Kursmaterial
Priset 1345 kr är för en vuxen och ett barn i par. (Max 6 vuxna). Vänligen anmäl både barn och vuxen och skriv i noteringsfältet vem respektive hör ihop med. Eventuellt kan ett extra barn tas med för 375 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser