Tillbaka till Matlagningskurser

Klassiskt surdegsbröd, grundkurs, julsmaker

Surdegsbakning från grunden
Baka klassisk surdeg. Så bra för dig och så gott, därför är det en självklarhet att vi fortsätter att baka. Baka surdeg på vete- och rågsurdegar. Med ekologiska produkter och mycket prat om processen.

Innehåll
Lär dig att sätta en surdeg från start - hur går jäsprocessen till, hur ser kulturen ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta, få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen.

Upplägg
Eftersom det är en kort kurs och "suren" behöver jäsa längre än så har ledaren satt en omgång att jäsa några dagar innan kursen. Men du har alla möjligheter att lära dig göra samma sak. Ni bakar av den försatta "suren" och får ta med hem härliga surdegsbröd samt en ny liten försur att starta med hemma.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Thomas Björk är en hängiven surdegsbagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!

Utvecklingsmöjligheter
Fler brödkurser erbjuds, både i surdeg, andra brödsorter, knäcke- och glutenfritt.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser