Tillbaka till Matlagningskurser

Godisdag till jul

En dag i köket då vi gör massor av sötsaker. Marmeladkonfekt, marsipan, kola och fudge. Med smör, grädde och socker.

Innehåll
Med ekologiska produkter så långt det är möjligt lagar vi godis på smör, grädde och socker.

Upplägg
Genomgång av recept, råvaror, processer och utrustning. Mycket prat om ingredienser, temperaturer och tekniker. Alla lagar av allt och du går hem med bästa lördagsgodiset.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt!

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om söta kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se Kondotorutbildningen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning