Tillbaka till Matlagningskurser

Kryddkväll

Kryddor har alltid varit en eftertraktad och dyrbar handelsvara sedan många år tillbaka. Vilka kryddor och örter passar till vilken mat? Vilka kulinariska och medicinska egenskaper har kryddorna? Vi doftar, mortlar och gör egna blandningar!

Innehåll
Under kvällen pratas det kryddor, användningsområden och vi bearbetar råvarorna för olika resultat.

Upplägg
Vi jobbar tillsammans, mortlar och blandar, smakar och doftar och går hem med många små smakpåsar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning på Medborgarskolans hemsida. www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Jonas Arbman
  • Start: den 29 september 2016
  • Dag och tid: Torsdag 18:00-21:30
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 9800
  • Pris: 995 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser