Tillbaka till Redovisning och beskattning

Ekonomi, Resultat och balans

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig tolka information i resultaträkningen och balansräkningen. Du kanske har ett uppdrag i en förening, samfällighet eller driver eget företag och vill lära dig mer om vad redovisningens rapporter visar. När du har gått kurserna Bokföring grundkurs, Bokslut och Resultat och balans erbjuds du att skriva prov för att diplomera dig i redovisning och ekonomistyrning.

Innehåll
Kursen behandlar nyckeltalen, likviditet, soliditet samt olika avkastningsmått.

Upplägg
Två sammankomster med teori.

Förkunskaper
Du bör ha gått Bokföring grundkurs eller ha motsvarande kunskap. Har du även läst kursen Bokslut är det ett plus, men inget måste.

Kursledare
Elizabeth Larsson. Ekonom med lång och bred erfarenhet inom området ekonomi, redovisning ,data, utbildning och administration. Stora och små företag inom många olika branscher. Har varit ledare i Medborgarskolan en längre tid. Även utbildat internt i företag. Brinner för lärandet och ekonomi.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet är inte bestämd ännu.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått kurserna Bokföring grundkurs, Bokslut och Resultat och balans är du diplomerad i redovisning och ekonomistyrning.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.

Anmälan

En god man utses till myndiga personer som behöver hjälp med att få sina rättigheter tillgodosedda. Ditt uppdrag blir att fungera som en förlängd arm i samhället för dem som av olika anledningar inte kan sköta sina angelägenheter på egen hand. Den här kursen ger dig de kunskaper som du behöver.

Se kommande kursstarer

Medborgarskolans fördjupningskurs i sociala media fokuserar på praktiska kunskaper och färdigheter som du kan använda i ditt arbete som kommunikatör och vi ägnar mycket tid åt olika övningar och uppgifter.

Lär dig grunderna i bokföring! Perfekt för dig som har eget företag.

Kommande kursstarer

Missa inte att vi erbjuder Nya aktieskolan online. Löpande starter, du kan anmäla dig och starta när du vill!

Läs mer om våra online-kurser här!