Tillbaka till Redovisning och beskattning

Ekonomi, Resultat och balans

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig tolka information i resultaträkningen och balansräkningen. Du kanske har ett uppdrag i en förening, samfällighet eller driver eget företag och vill lära dig mer om vad redovisningens rapporter visar. När du har gått kurserna Bokföring grundkurs, Bokslut och Resultat och balans erbjuds du att skriva prov för att diplomera dig i redovisning och ekonomistyrning.

Innehåll
Kursen behandlar nyckeltalen, likviditet, soliditet samt olika avkastningsmått.

Upplägg
Två sammankomster med teori.

Förkunskaper
Du bör ha gått Bokföring grundkurs eller ha motsvarande kunskap. Har du även läst kursen Bokslut är det ett plus, men inget måste.

Kursledare
Petra Nordberg
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet är inte bestämd ännu.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått kurserna Bokföring grundkurs, Bokslut och Resultat och balans är du diplomerad i redovisning och ekonomistyrning.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.

Anmälan

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar

Medborgarskolans fördjupningskurs i sociala media fokuserar på praktiska kunskaper och färdigheter som du kan använda i ditt arbete som kommunikatör och vi ägnar mycket tid åt olika övningar och uppgifter.

Lär dig grunderna i bokföring! Perfekt för dig som har eget företag.

Kommande kursstarer

En god man utses till myndiga personer som behöver hjälp med att få sina rättigheter tillgodosedda. Ditt uppdrag blir att fungera som en förlängd arm i samhället för dem som av olika anledningar inte kan sköta sina angelägenheter på egen hand. Den här kursen ger dig de kunskaper som du behöver.

Se kommande kursstarer