Tillbaka till Matlagningskurser

Chokladpraliner för nybörjare

Har du drömt om att göra blanka, vackra praliner själv? Kom och lär dig grunderna i chokladmagi!

Innehåll
Vi gör ett par sorters praliner, gjuter, tempererar och gör goda fyllningar.

Upplägg
Först gör vi ganachen och sedan gjuter vi pralinskalen. Du lär dig att temperera choklad, övar konsten och går hem med härliga påsar med choklad att överraska med.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften. Ta med dig något att ta hem pralinerna i.

Kursledare
Nik-Annika Märak är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bakning, choklad och sötsaker för Medborgarskolan.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra chokladkurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser