Tillbaka till Matlagningskurser

Chokladpraliner, fördjupning

För dig som redan kan lite. Vi tempererar, kokar ganache och laborerar med spännande smaker. Du får lära dig olika dekorationstekniker.

Innehåll
Gjutning av praliner med tryck, dekorering med färg och överföringsark.
Koka ganache, fondantfyllning. Vit choklad, modellering.

Upplägg
Först gör vi ganachen och sedan gjuter vi pralinskalen. Du lär dig att temperera choklad, övar konsten och går hem med härliga påsar med choklad att överraska med.

Förkunskaper
Alla är välkomna, dock med förkunskaper.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften. Ta med dig något att ta hem pralinerna i.

Kursledare
Nik-Annika Märak är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bakning, choklad och sötsaker för Medborgarskolan.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra chokladkurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober